Hem

Paranormal.se

Uppslagsverk för paranormala fenomen


The Church Of Nietzsche Grupp

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 531170, v3 - Status: normal.
är Grupp

Är en esoterisk kvasikyrka som hyllar den tyske filosofen Nietzsche. Kyrkan har inga anhängare i traditionell mening, utan uppmuntrar alla att försöka förstå och leva sina liv utifrån Nietzsches filosofi.

Alias: the church of nietzsche

Detta är uppslagsordet för The Church Of Nietzsche. Paranormal.se representerar inte denna grupp / Grupp.

normal

The Church Of Nietzsche – en inbjudan.

Vår kyrka bygger inte på någon särskild filosofi, vi bygger inte heller på någon ideologi och vi tror absolut inte på någon religion eller kyrka – det enda som vår kyrka tror på är att försöka leva i sig själv, bortom sig själv. Bortom gott och ont!

Det enda kyrkan kommer ett förkunnande, är principen om rätten att få göra det som är rätt för en själv och rätten att få älska sitt öde – amor fati!

Du kan aldrig bli präst eller prästinna i vår kyrka – och du behöver aldrig veta vilka andra som är med i ordern förutom du själv; då vår order är mottot: skrota alla kollektiva rörelser; framhäv individen. Denna platta och obefintliga struktur har vi för att vår kyrka, och vår icke-tro på oss själva ska bestå. Vår kyrka måste vara ett virus – en sjukdom som andas och lever överallt, oberoende struktur och ordning!

Av denna anledning våra vänner kan du aldrig bli medlem i vår kyrka, och självklart inte heller aldrig bli en präst eller prästinna i kyrkan. Så stöter du på någon som påstår sig vara företrädare eller förkunnare av The Church Of Nietzsche – så är denna person en lögnare, för sådana existerar inte. Inte nu och inte heller i framtiden – då The Church Of Nietzsche endast består av legioner och åter legioner av egoister, genier, narcissister, fria själar, övermänniskor, galningar, sjuklingar, dvärgar ja alla de där som lever utanför ”normen” och det ”sanna”. Varelser helt ointresserade av att sprida något budskap om den ”sanna läran” eller det goda livet” till andra – då de redan i sin egen existens redan lever detta goda liv. Det är bara vecklingar och de mest förtappade av alla själar som måste förkunna och värva nya medlemmar till sin rätta lära eller sitt utopiska goda liv.

Nog om detta, nu är tiden inne för oss att sprida vidare till dig inbjudan till The Church Of Nietzsche – om du accepterar den eller inte bryr jag mig inte om; då valet är upp till dig. Och kyrkan är inte intresserade av att få ett svar tillbaka från dig – då din tystnad påvisar att du både har förstått och accepterat kyrkans principer, oavsett vad ditt svar må tänkas vara.

Inbjudan:

The Church Of Nietzsche struntar fullkomligt i hur solen, månen och alla andra planeter stod när du föddes. Det som är viktigast för oss är att du någon gång uppriktigt och naket har rört vid ditt hjärtas sorg – att du smakat på din själs bitterljuva vin. Vi vill veta att du har varit vidöppen för svek – för brustna förtroenden, som är livets vardag och överlevt dem. Att du rest dig upp, sopat bort dammet från din svarta rock och vandrat vidare – väl medveten om regeln: Det som inte dödar det härdar.

Vad som gör dig lycklig är av inget intresse för The Church Of Nietzsche, vi vill bara veta att du kan vara lycklig och att du inte skäms att dansa vilda danser – till extas, med lågande vilddjursögon utan att predika återhållsamhet, försiktighet, moral, verklighet, medelmåtta, ödmjukhet eller påpeka de mänskliga begräsningarna för dig själv och andra.

The Church Of Nietzsche är inte intresserade av att veta hur du lever ditt liv – vad du arbetar med eller vad du tycker. Kyrkans enda intresse är att du längtar efter något – att du vågar drömma och att du vågar sträva efter det som ditt hjärta så innerligt, så brinnande längtar efter. Gör du det är du välkommen.

The Church Of Nietzsche har ingen åsikt om du är svag eller inte, vi vill bara veta att du har något inom dig som kommer hålla dig upprätt när allt annat faller i bitar runt omkring dig. Kyrkan bryr sig bara att du i dina svagaste stunder kan leva med dig själv och den du är – vi är måna om att hjälpa dig finna dig själv. Vi vill veta att du kan vara ensam – och att du då uppriktigt kan njuta av ditt eget sällskap trots att livet i det ögonblicket enbart erbjuder dig ensamheten.

Om du kan förföra med din yttre skönhet eller genom skapad skönhet imponerar inte på oss i The Church Of Nietzsche, vi imponeras bara av dig om du helt ärligt klarar av att kunna se och förstå skönhetens många sidor – att förstå att även skönhet spirar från den mest tarvligaste eller blekaste skapelse du någonsin lagt dina ögon på. Vi vill bara veta att du förstår att källan till ditt liv härrör från det vackra – men även från det fula och groteska, då vi i kyrkan vet att även skönhet har sina fula fläckar och att fulhet har sina frön av praktfull skönhet. Det handlar bara om att du måste uppskatta Janus många ansikten och att du måste låta Mayas slöja falla.

The Church Of Nietzsche bryr sig inte om din ålder, vi vill endast vara säker på att du vågar vinna, att du exempelvis inte är rädd att förlora ansiktet eller din heder när du försöker självförverkliga dig själv. Vi vill endast veta att du är villig att riskera att vara en dåre – en galning utan hämningar, i kärlekens och vänskapens namn, när du förföljer dina drömmar och när du lever ut det äventyr som livet faktiskt är. Vi vill bara veta att du är mottot: Den som vågar vinner!

The Church Of Nietzsche har inget behov att veta vad du fruktar, vilka fobier, vad din smärta är eller vad din skräck är. Kyrkan bryr sig endast om att du har skakat av skräck, att du har upplevt smärta – då det också är att leva. Vi vill bara försäkra oss att du varit skräckslagen och kurat ihop dig i fosterställning, snyftande och så rädd för framtida smärta – att du velat stoppa det hela med smärta och kanske till och med död. Kyrkan upphöjer inte dig utifrån vem du känner eller hur du har kommit fram till det ställe i världen där du befinner dig nu, vi vill bara vara garanterade att du tillsammans med oss, som en fri tänkare och krigare, kan stå i mitten av en ring av brinnande eld samtidigt som en demon försöker locka dig till sig – utan att du faller för frestelsen att välja den enkla vägen.

The Church Of Nietzsche ställer sig oberörd till din personliga uppfattning kring smärta, sjukdom, lidande och svaghet - men vi vill vara övertygade om att du kan hantera dem. Att du kan umgås med dem både ensam och när du är med andra utan att försöka dölja, minska eller åtgärda dem – bara ta dem för vad de är.

The Church Of Nietzsche söker inte sanningen och därför bryr sig inte kyrkan om dina berättelser är sanna eller inte, vårt intresse ligger annorstädes – vi är endast nyfikna att du är villig att svika eller bedra någon för att kunna vara ärlig mot dig själv. Vi ber endast dig att du ska stå ut, även fast du lider enda in till benen, med att anklagas av tusen och åter tusen svarta tungor för svek utan att för den saken skull ge upp din egen sanning.

Vi säger ingenting om du har gråtit eller inte – vi vill bara i The Church Of Nietzsche veta om du i hemlighet kan gå upp i natten för att sörja och längta efter dina döda eller ge en stärkande tanke åt kommande generationers möjlighet att klara sorg och lycka.

The Church Of Nietzsche säger inget ord om du dör misslyckad eller framgångsrik, vi bryr oss endast om att du kan leva livet med misslyckanden och när du ligger på dödsbädden eller hur nu döden trädder in på scenen för dig, att du då högt eller tyst för dig själv i glädje utropa: Är det här livet? Nåja, då lever vi det igen och igen i evighetens evighet.