Hem

Paranormal.se

Uppslagsverk för paranormala fenomen


Sveriges spökjägarnätverk ( 2003 - 2007 ) Nätverk, Organisation

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 428516, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
är Nätverk och Organisation
Start 2003
Slut 2007
tillåtelse Samarbete
plats Sverige

Svenskt nätverk för att ta hand om personer som behöver stöd eller råd vid problem med parapsykiska fenomen.

Alias: hjälparna, hjälplinjen, paranormala hjälplinjen, sjn, spökjagarnätverket, spökjägarna och spökjägarnätverket

Suzon
Medborgare i Paranormal.se
Medlem i Paranormal.se och människa i hennes gudomlighets övning i, med och för Alltet.
Manna
Medborgare i Paranormal.se, Medium
Medlem som har bidragit med flera bra texter.
Wingela
Medborgare i Paranormal.se
Karin Jansson
Medborgare i Paranormal.se
Haermenion
Medborgare i Paranormal.se
En ung man i sina bästa dagar som ägnar mycket tid åt meditation och självutveckling
Jonas Liljegren
Skapare av Paranormal.se
Skapare av paranormal.se. Programmerar i Javascript och filosoferar kring teorier om paranormala fenomen i synnerhet och vetenskapen och framtiden i allmänhet.
Azag-Thoth
Medborgare i Paranormal.se
Azag-Thoth är en hjälpare på paranormals hjälplinje. Är bland annat väldigt duktig på healing mm. Ger healing behandlingar på distans som specialitet. Men vet mycket om många andra paranormala ämnen.
Rebecca
Medborgare i Paranormal.se
Om Rebecca
Madeleine Marcus
Medborgare i Paranormal.se
Näringsterapeut, Livscoach
Harlekin
Gesäll i väktarakademin
Medlem på paranormal.se.
SENiD
Medborgare i Paranormal.se
Intresserad av medicinsk qigong, reiki & shamanism. Är en EldOrm född i Jungfruns stjärnbild.
Cola
Medborgare i Paranormal.se
En snäll, vetgirig, ansvarsfull stor liten människa under utveckling.../Suzon
Podunk
Medborgare i Paranormal.se
Intresserad av fördolda ting o andra grejer. Ufo-kille minsann.
LadyH
Medborgare i Paranormal.se
Känner LadyH. Har träffats redan hihi =) Mkt trevlig, snäll och sympatisk människa...
Shayla
Medborgare i Paranormal.se
Argonaut
Medborgare i Paranormal.se
Credo ut intelligam.
Omega1
Medborgare i Paranormal.se
...
NannaK
Medborgare i Paranormal.se
Jag är en glad själ som utvecklas. är en sökare och finnare
Moss
Medborgare i Paranormal.se, Indigoperson
En enkel men komplex världsmedborgare, med höga andliga avsikter.
NyGG
Medborgare i Paranormal.se
Snäll, söt och trevlig./Isdamen
Rapiki
Medborgare i Paranormal.se
Leo_J
Medborgare i Paranormal.se
hjälpsam, intresserad av satanism och spöken etc.
befäst

Hjälp-linjen

Medlemmar på paranormal.se har kontakter med många andra organisationer och nätverk. Vi kallar oss Sveriges spökjägarnätverk och ställer upp för att lösa problem där du har drabbats av andliga eller övernaturliga fenomen. Vad det än gäller, leder vi dig rätt efter bästa förmåga.

Skriv till help@paranormal.se

normal

Starten

Det är måndag den 22:e september 2003, kl 7 på morgonen. Jag startar ett svenskt nätverk för spökjägare, jourhavande medmänniskor och andliga vägledare.

Jag har länge funderat på att det verkligen finns behov av ett svenskt spökjägarnätverk. Jag skulle inte ta upp det här om det inte vore för att jag såg behovet av det. Jag har i perioder fått nästan ett poltergeist-fall i veckan. För tillfället dirigerar jag de flesta breven till andra medlemmar. Men det här är tillräckligt stort för att vi borde göra något organiserat av det. Vi kommer få in mängder med rapporter från hela landet.

Klicka på knappen för att ange ditt intresse. Fyll i uppgifterna och skriv om din expertis i just det här området. Gå även med i E-postlistan. Jag kommer lägga upp ett medlemsregister här. Och jag kommer bygga upp de verktyg vi behöver för att komma igång.

Jag har inte själv lust att leda en organisation eller ansvara för enskilda fallundersökningar. Men jag vill skapa ett nätverk för alla er som vill detta. Och när det dyker upp fall i närheten av där jag bor, följer jag gärna med på ett hörn.

Syfte

I grunden handlar det om människor i behov av hjälp. Vi kan ge dessa personer uppmärksamhet och stöd, med ett öppet sinne. Det finns många av oss som gärna utökar vår kontakt med dessa fenomen och många där ute som vill hitta någon som kan hjälpa dem.

Det finns ingen tydlig gräns mellan vad som är subjektivt och vad som är objektivt. Vissa människor verkar dock känsligare eller mer sårbara än andra. Och oavsett hur verkliga fenomenen är vet vi att det ofta går att lindra dem genom ritualer och ändrade vanor.

Verksamhet

Vi studerar, dokumenterar, forskar, informerar, undervisar, stödjer och hjälper.

Varje inkommet fall förs in i ett slutet (ej allmänt tillgängligt) register. En del kanske får tillräcklig hjälp via e-post eller telefon. Vid behov sammanställer vi en lokal grupp som kan ta sig till plats för personlig kontakt med personen.

Till bästa förmåga anpassar vi oss efter personens önskemål om anonymitet, trosinriktning, osv. Om det är okej och fallet är intressant, dokumenterar vi det i detalj, med inspelningar, registrering med elektronisk utrustning, intervjuer, osv.

Medlemmarna

Det behövs ett nätverk av människor och en organisation. Jag vill föra samman personer inom flera religioner och vetenskaper. Vi behöver människor med kunskap om och gärna professionell skolning inom psykiatri. Forskare med akademisk utbildning. Människor med erfarenhet av andevärldn. Personer som vill lära ut psykiskt självförsvar.

Vi behöver människor med tid och lust att hjälpa andra. Vi behöver folk som har bil. Vi behöver de som har kamera, videokamera, bandspelare, osv. De som vill dokumentera fall.

Vi bör även upprätta kontakter med myndigheter och yrkesverksamma på olika områden, samt relaterade oranisationer och föreningar.

Det finns de som tar betalt för att hjälpa till i dylika fall. Det är okej. Vår roll bör vara att peka på den hjälp som finns att tillgå. Att koppla samman olika områden, att nätverka.

Det är alltid olika vad man tror på. En del kanske inte tror på något övernaturligt. Andra kanske strikt håller sig till en viss religion. Men de flesta av oss kommer säkert tro på att spöken och andra fenomen existerar i en eller annan form. Och vi kommer säkert förespråka olika metoder.

Vi vill lära mer om desa fenomen. Men oavsett hur det fungerar, kan vi konstatera ifall det vi gjort har varit till hjälp.

Marknadsföring

Svenska spökjägarnätverket är kanske ett namn som ger en oseriös bild, men samtidigt tror jag att det ger en tydlig bild om vad det handlar om. Dock kunde vi också använda ett namn så som Stödcentrum för andliga kriser eller Nätverket mot parapsykiska besvär eller något liknande. För att detta ska fungera behöver vi ändå flera fronter, flera sätt att beskriva verksamheten, för att de i behov av hjälp ska hitta rätt, direkt, eller via samarbetspartner.

normal

Hjälpare

Detta är ett nätverk av hjälpare.

Det handlar inte bara om spöken, utan om alla typer av problem av andlig eller paranormal natur. Det kan röra sig om en livskris. Problem med sömnen eller hälsan. Kanske har man upplevt något som man vill veta vad det är för något. Det kan handla om ande-kontakt, UFOn, konstiga sammanträffanden, förbannelser, osv, osv.

Vad som ligger bakom kan vi inte veta. Och hur vi kan hjälpa dem varierar från fall till fall. Men det kan inbegripa att bara lyssna och finnas till. Eller det kan innebära att vi hänvisar till en bra psykolog, eller kontaktar jordstrålningsexperter, reiki-mästare, ufo-experter, ört-konstnärer, astrologer, exorcister eller vad det än må vara.