Hem

Magi enligt Tonys Teorier

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 519375, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher

Alla tankar, känslor och handlingar är skapande. Det är därför mycket viktigt att vi tänker på vad vi gör och säger.

Alias: magi enligt tonys teorier

normal

Magi

Den bästa definitionen för magi enligt mig är Konsten att medvetet förändra någonting med hjälp av tanken. Du förändrar ständigt din omvärld. Din kropp är ett fantastiskt instrument som du kan förändra mycket med. Men det är långt ifrån det enda. Det finns ingenting som du inte kan förändra. Tro kan förflytta berg. Vissa berg är bara lite tyngre än andra.

Hela tiden förändrar vi saker med tankens kraft. Vi vet bara inte om det. Kort sagt kan man säga att vi får det vi förväntar oss att få. Människor förväntar sig dock väldigt mycket, och de allra mesta är negativt. De flesta människorna går omkring och utför negativ ”magi” mot sig själv och undrar varför deras liv är så besvärligt. Detta kan inte kallas magi, eftersom det sker på ett omedvetet plan. Visste dom vad dom gjorde mot sig själva skulle dom troligen sluta direkt.

När man nämner magi tänker människor vanligtvis på ritualer och ramsor. Detta är endast en form av magi, och visst fungerar den, men enligt mig är det onödigt när man känner till hur magin fungerar. Hela universum är energi, inklusive du själv och dina tankar. Att föreställa sig/visualisera/förvänta sig att något skall hända medför automatiskt att man förändrar förutsättningarna. De flesta gör dock väldigt fel.
Väldigt många människor i världen ber. Så gott som alla önskar sig saker. Är det inte föremål så är det händelser eller egenskaper. Detta är fel taktik, men får ingenting genom att vilja ha något. Man får saker genom att veta om att man redan har det. Det är så vi förändrar verkligheten, inte genom att gå och längta. Bäst fungerar det om du är så säker på att du har det att du inte blir förvånad när du faktiskt får det. Jag har blivit matad med orden Ha inte för höga förväntningar bara sedan jag var liten. Såhär i efterhand är det bland det värsta jag hört. Det är precis tvärtom! Ha så höga förväntningar du bara kan, tro att du har något, vet att du har något.

För att få magin att fungera som bäst skall du verkligen koncentrera dig på just det du vill ha. Koncentrationen bör övas upp, exempelvis genom meditation. Träna på att inte tänka på något annat än ett visst föremål exempelvis. Du behöver även en god vilja och framför allt tro på att det faktiskt fungerar. Svårare än så är det inte.
Visst kan man utföra avancerade ritualer, men det enda den gör är att skapa det jag berättade om ovan; koncentration, tro och vilja. Vissa har mycket lättare att rikta in sig på något genom att använda sig av ritualer, så det är absolut inget fel med det. En form av magi kallas kaosmagi. I den tillber man gudar. Det speciella med kaosmagin är att de byter gudar efter behov. De flesta tror inte ens på dem som faktiska varelser, utan använder dom bara som ett instrument för att rikta in sig på det dom vill ha. Jag anser att de har förstått helt rätt. Tillbe det som känns rätt för dig, eller ingenting, du avgör. Huvudsaken är just att det känns rätt och att det ger dig koncentration, tro och vilja.

Fungerar det alltid? Nej, troligen inte. Vi lever i en verklighet med miljarder andra, som också har förväntningar, precis som vi själva. Ibland krockar dom, ibland vinner den ene, ibland får ingen det dom önskat. Det finns miljarder och åter miljarder faktorer för hur och om någonting skall inträffa. Det blir dock alltid den bästa tänkbara lösningen. Detta ser ”Gud” till, systemet bakom allting, det är Kärnan som skapar det du förväntar dig. Förväntar du dig att ditt glas vatten skall bli till vin kommer den också göra det på lättast möjliga sätt. Vissa saker är dock mer långsökta än andra. Detta var ett ganska långsökt exempel, då får man ägna det mer tid.

Så vad är okej att skapa med magi, och vad är förbjudet? Det bestämmer du själv. Vad tycker du är gott? Universum kommer aldrig att hindra dig från att använda magi på några särskilda vis eller för att nå vissa mål, helt enkelt därför att universum inte värderar. Man kan ju, om man vill, se till sig själv innan man utför magi som påverkar någon annan. Skulle du vilja att någon läste dina tankar? Om inte, ska du då verkligen göra det på andra? Skulle du ogilla om någon bestämde vad du skulle göra? Tycker du att hämnd är det bästa du kan åstadkomma? Det är frågor du får ställa dig själv. Jag brukar ha som regel att jag ska kämpa för saker, och inte mot. Det innebär att jag inte förstör saker. Däremot kan folk bli ”negativt” berörda av det jag skapar. Men jag kan inte ta hänsyn till detta, det är deras problem om de inte kan acceptera det jag vill se i världen, och de får göra det dom anser är bäst för att fixa det. Tänk på att det inte behöver innebära att man är emot någonting bara för att man vill förändra det. Jag råder dig till att acceptera allt i världen, allt! Med acceptera menar jag inte bara att stå ut med att det existerar, utan att inte ha några negativa känslor angående det alls. Hylla allt som existerar! Men det hindrar inte förändring som sagt. Så länge du inte kan acceptera allting här så kommer det alltid finnas saker som stör dig. Det är upp till dig om du vill ha det så eller ej.

För att återgå lite till ritualer så kan jag också säga att de är mycket vanliga och mycket användbara. Nationalencyklopedin förklarar ritual på följande vis: ”Standardiserat, institutionaliserat beteende med symbolisk innebörd.”. Det är alltså inget hokus pokus med det, och det behöver inte innebära mörker och gudakrafter.
Mångas liv känns innehållslöst. Människor ser ingen stor anledning att leva längre, men det beror inte på hur livet är, utan på hur människorna tolkar livet. Mitt tips är: utför fler ritualer! Ett exempel: Du är törstig, du häller upp vatten och dricker upp det hastigt. Enkelt, det fyller sitt syfte, inte mycket mer än så. Vad är det för speciellt med att dricka vatten? Hur kan det berika ditt liv? Det är du som avgör hur speciellt det är. Säg att du istället skulle göra annorlunda. Du häller upp vattnet i det finaste glaset du äger. Du övertygar dig själv om att vattnet i glaset är helande. Du håller upp glaset mot skyn och ser hur vackert ljuset bryts i vattnet. Du för glaset graciöst mot munnen och läppjar på det, känner hur det helande vattnet rinner ner för halsen och kyler magsäcken.
Det du gör är att dricka ett glas vatten, precis som du skulle gjort i vanliga fall. Men skillnaden ligger i din inställning till det, och din förväntan. Gör du på det sistnämnda sättet så kommer du faktiskt att bli helad av vattnet, och det kommer att vara det godaste vatten du druckit på länge. Du kommer finna att livet inte behöver vara mer komplicerat än ett glas vatten.
Det är du som avgör hur magiskt och innehållsrikt ditt liv skall vara. Livet är helt enkelt bara – varken mer eller mindre. Sitt inte där och vänta på att livet skall bli roligare – det kommer aldrig att bli bättre än så här. Det som kan bli mycket bättre än din lek med livet.
Vattnet var bara ett exempel. Njut av det du har! Vakna på morgonen med tanken på att du är en ödmjuk konung som kan göra precis vad du vill. Allting du gör; tänk på att njuta av det till fullo. Laga din mat med stor vördnad, gå ut på promenader och andas in den helande luften (som kanske tidigare var förorenad enligt ditt psyke), ta hand om dig själv, ta ledigt från jobbet, ta ett bad. Livet är till för din skull, sluta lev för andra!

Jag nämnde tidigare att människor utför negativ magi mot sig själva. Det gör dom genom att säga saker som Jag kommer ändå aldrig få godkänt på det provet. De flesta fyller livet med meningar som Jag kan inte, Jag är dålig på det och det, Det är ingen idé och Strunt samma, jag vet hur det slutar. Detta är förväntningar formade i ord. Genom dessa tankar blir det precis så som de säger. Väldigt få människor säger positiva saker. Vi måste ändra tankesätt, och när vi gör det kommer vi dessutom sluta sprida negativiteten till andra i form av ord. Vi måste våga drömma, tro, ha tillit och hopp! Vi kan uppnå precis vad som helst!

En annan sak är att man får det man är rädd för. Rädsla är en väldigt stark känsla, och den rädde ägnar mycket tid åt att oroa sig och tänka på det den är rädd för. Många visualiserar hur det kommer att bli, oroar sig i onödan. Det man gör här är också förväntan; en kraftig sådan. Det är därför det känns som att ens rädslor alltid är berättigade.
Vi kan ta ett exempel; en mobbad kille i skolan som nästan varje dag får stryk av äldre killar. Den mobbade killen är rädd varje dag, går och söker oroligt efter farligheten som han vet lurar. Han förväntar sig att det kommer hända när som helst, han känner det i maggropen. Just en sådan här sak lockar till sig just detta. Den mobbade killen har dessutom intalat sig själv att han är en tönt, att han inte kan göra något åt saken, att han är den han är. Man kan säga att den mobbade killen håller kvar i situationen allt vad han orkar. Detta är helt ”fel” sätt att leva.

Jag tycker att människor tänker lite bakvänt angående hur och när de ska förändra sina liv. De väntar och väntar på att de skall få någonting, så att de kan göra något, för att få det dom vill ha. Det kan exempelvis vara att personen väntar på att få tillräckligt med pengar så att han kan köpa en bil, så att han kan känna sig glad. Folk jagar sina liv igenom efter det dom vill vara, skaffar sig det ena efter det andra. Problemet är att det inte fungerar. Man är inte lycklig över en bil särskilt länge. Inom några veckor kommer du att ta den för givet, och kvar kommer alltid finnas en känsla av saknad. Lösningen är väldigt enkel, men ytterst svår för många att ta till sig. Var det du vill vara! Vad glad om du vill vara glad, du behöver ingenting för att göra dig glad. Vill du känna dig rik, känn dig rik! Jaga inte världen över efter mer pengar, det kommer aldrig att få dig att känna dig rik i längden. Men hur blir du glad? Du har ju inte det som skapar lycka i ditt liv? Du får göra dig av med det synsättet, det råkar vara väldigt enkelt att bli någonting. Det enda som krävs är ett beslut! Jag är lycklig!
När du beslutat dig för att du är en lycklig person så kommer du automatiskt att börja göra saker som lyckliga människor gör, och du kommer automatiskt att få det du sökte. Ditt liv kommer inte längre att gå ut på att skaffa dig saker, utan att visa för världen att du har haft sakerna du sökte hela tiden.

Att förändra sitt varande

Man hör ofta människor uttala meningar som ”Sådan är jag…”, nästan som en ursäkt för sitt beteende. Många tycks tro att de är på ett visst sätt och måste anpassa sitt liv efter det. Andra spenderar hela livstider åt att ”finna dom själva”, besöka sitt djup etc. Nåja, det sistnämnda rekommenderar jag själv, men det innebär inte att hitta vilka egenskaper man har, utan att komma närmare Kärnan (sitt inre).

Du är den du är, oavsett hur du är. Blir du ett helgon så är du dig själv som beter sig som ett helgon. Mördar du någon blir du dig själv som mördare. Det finns inget särskilt sätt du måste vara på, det är helt enkelt inlärda tankemönster som vi återskapat i det fysiska.
Du kan bli precis vad du vill, det finns inga egenskaper du inte kan ha. Man kan säga att du redan har alla egenskaper, man väljer inte att leva ut alla.
Så hur länge tar det att förändra sig själv? Hela livet? Några år? Dagar? Nej, det går på direkten. Snabbare än ett ögonblick, med tankens fart. Du kan just precis i denna stund bestämma dig för att känna dig lycklig. Anledningen till att du kanske inte tror på mig är just att du inte tror på mig. Skulle du ha trott på att du kunde förändra ditt varande med tankens fart skulle du ha insett att det fungerade. Utan tro kommer man inte särskilt långt i magins värld.
En annan faktor är att du har dålig kontroll över din tanke och dina känslor. Många fokuserar på att inte vara ledsna istället för att fokusera på att vara glada. Tankar fungerar inte på det sättet. Man kan inte tänka på något så att det försvinner, det spelar ingen roll hur man tänker på det. Du måste sluta tänka på det du inte vill ha och börja tänka på det du vill ha.
Nästa problem blir troligen att din tanke återvänder automatiskt till det du inte vill fokusera på. Det är då ditt undermedvetna du lärt upp för att få dig själv att tänka ”fel”. Låt oss säga att du försöker känna dig lycklig, och vägrar tänka på att du känner dig deppig. Då kommer du, om du inte har övat upp det, dras till att tänka på det du inte får.
När du kan kontrollera din tanke kommer du också kunna kontrollera dina känslor. Tankens makt över känslan. Tankar är skapande, känslor är upplevande. Du måste börja skapa det du vill uppleva! Och ja, det är så simpelt att det bara krävs en tanke – när du lärt dig.
Du kommer troligen att glömma bort dig ett antal gånger i början. Säg att du fokuserar på att känna dig vis och intelligent. Du kommer då att glömma bort att tänka på hur du ska känna dig, och ditt undermedvetna kommer återigen börja bestämma. Det undermedvetna fungerar som en automatisering av tanken. Tankar som tänks ofta läggs in i detta fack. Detta betyder att om du dagligen fokuserar på att bli något särskilt kommer detta automatiseras med tiden, du har då förvandlat dig själv permanent, tills det att du förändrar det undermedvetna igen vill säga.

Många gillar nog inte tanken på att gå omkring och känna sig visa. Kanske tycker du att det är en aning högfärdigt, eller kanske vill du helt enkelt inte lura dig själv. Du kan väl kalla det lura om du känner för det, men det är såhär magi fungerar; tankens makt över känslan, handlingarna och materian. Om du fokuserar på att känna dig vis kommer du faktiskt att bli vis också. Sanningen är den att du sitter på alla svar, fast du lever inte ut dom, precis som du inte lever ut alla dina obegränsade varandesätt. Du kommer sätta dig själv närmare Kärnan och få ett bredare utbud av information.

Många människor älskar att må dåligt. De klagar och klagar, men de gör ingenting för att komma ifrån det. Kanske är det för att de inbillar sig att de inte kan, men i många fall är det helt enkelt så att dom inte vill komma från det. Eftersom detta är sjukt så vägrar man i dessa fall inse detta, och det är därför som man ständigt klagar. Hur kan man vilja må dåligt? Det finns många anledningar, men mår man dåligt så har man en anledning till att man inte är som man vill vara, man har en anledning till att man inte lagar god mat, att man kom sist i loppet, att man blev avskedad etc. Det beror helt enkelt på dåligt samvete. Vi har fått lära oss sedan barnsben att vi måste göra det ena och det andra för att vara accepterade. Du får bryta dig loss från detta mönster om du känner dig träffad. Mår du dåligt så kan du inte skaffa dig något av det som du egentligen vill ha. En väldig ond cirkel med andra ord. Finns det något mer bättre än en människa som är lycklig, lugn, är som hon/han vill vara? Kräver du ett fint jobb och goda kunskaper för att tycka att en människa är bra? Troligen inte, har du någonting emot en lycklig människa så lär det bero på avundsjuka. Sluta försök imponera på samhället, familjen, vännerna, och framför allt på Gud. Det finns ingenting som du bör vara, eller någonting som du bör ha!
När du vill förändra någonting men inte orkar, fråga dig då om du verkligen vill förändra detta hos dig. Fråga dig vad det kan ge dig, och hur ditt liv skulle se ut om du fick det. I många fall är det dock ett tecken på mental lathet och brist på tro att man kommer att lyckas.

Tiden existerar inte, det enda som existerar är nuet. Du kan inte skapa saker i det förflutna, och du kan inte ge dig själv saker i framtiden. Nu är den enda tiden du kan skapa! Jag skall berätta hemligheten bakom lyckad magi för dig. Jag har upptäckt att det fungerar väldigt dåligt att intala sig själv att man kommer att få någonting, exempelvis lycka. Detta beror helt enkelt på att ”senare” inte existerar. Du kan inte ge dig själv lycka senare genom att intala dig själv om att du ska få det. Du måste säga att du har lycka nu. Eftersom ”senare” inte finns, så säger du helt enkelt till universum att du inte ska vara lycklig nu, utan en annan gång. Och en annan gång kommer alltid att vara en annan gång, även om du väntar i en vecka eller i en månad. ”Senare” kommer alltid att vara senare, tiden går inte på det sättet som du fått för dig, allt som existerar är ett oändligt och föränderligt nu. ”Jag ska få massa pengar” vrålar ut din saknad efter pengar till universum, och det kommer att skapa ännu mer saknad. Denna saknad är lättast att få genom att du inte får några pengar. Det är så det går till! Övertyga dig själv om att du har pengar nu, även om du inte råkar ha det. Vet om att du har det, och var tacksam över det.
Detta är den stora hemligheten om varför rika människor får mer pengar medan fattiga aldrig får några pengar. De rika personerna känner sig rika, och skapar därför en verklighet där personen är rik. En fattig person skapar sitt liv så att hon/han skall känna sig fattig.
Brukar alla människor störa dig just när du är som mest upptagen? Det är för att du skapar ett liv där du är upptagen, och du blir mer upptagen om fler folk ringer och stör dig, vilket då inträffar.
Har du upptäckt hur många fler blickar du får på dig när du går på stan när du har en pojk- eller flickvän, och hur ingen uppmärksammade dig innan dess? Retligt eller hur? Har du en livspartner så känner du dig inte ensam, och skapar därför en verklighet där du inte är ensam. Människor kommer att komma till dig för att uppfylla detta. Känn dig därför rik, lycklig, uppskattad och lugn hela tiden, det skapar nämligen precis det här!
Nuet är ett resultat av ditt skapande, och det är samtidigt ingredienserna till hur ditt liv kommer att se ut framöver. Se därför till att förändra ditt liv nu om du vill se en förbättring framöver.