Hem

Chattlogg om Månen Chattlogg

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 576680, v2 - Status: normal.
är Chattlogg
Behandlar Tarot trumf 18: Månen

Chattlogg om tarotkortet 18 Månen 2004-12-07

Alias: chattlogg om månen

normal

MÅNEN

<Svadharma> Vilket kort sen......MÅNEN!
<mike77> lite mystik där ?
<Mithera> enligt vipstar:
<Mithera> The Moon- Månen
<Mithera> Det här kortet visar på känsla, inlevelse och drömmar, men mer den sortens som man förverkligar eller uttrycker. Ett kort som visar att man lever med sin känsla/intuition. Att man vill uppleva något som ger en känsloupplevelse med hela kroppen och sinnet. Här finns drömmarna men det är de som man förverkligar, först kommer tanken sen drömmen /fantasin och sen försöker man att förverkliga det. Starka känslor med sig själv i ensamhet och utvecklande men även med andra. I förhållanden, stark kärlek och mycket känslor.
<Astra> snacka om att gå på djupet
* anchorite säger till alla tysta att en av anledningarna att denna diskussion alls förekommer är att vi vill ha så många aspekter på ett kort som möjligt, även de helt intuitiva
<mike77> wow vilket kort!
<Svadharma> Talet 18 har i Egypten högsta värde i oförutsägbarhet, som intuitionen (kvinnlig energi) samt är KRISTUSTALET!
<Mithera> Svadharma kristustalet?
<Moss> Svadharma: Kristustalet är väl 12?????
<Lilla> manen tycker jag ar klurig. for mig känns den inte sa positiv i bemärkelsen att man sjalv kanner att man står pa topp. jag tycker att den innebar kanslomässig förvirring och också att det kan vara svart att se nån mening med vägen man har framfor sig. den ser ogastvanlig ut och landskapet ar kargt och odsligt ut. i mina lekar ser man en krafta i borjan av stigen och tva vargar som vaktar den en bit langre fram.
<Lilla> jag ser det som en ganska tung, men darfor ocksa kanske valdigt givande och larorik, vag att vandra.
<Lilla> Svadharma: hehehe, tankte just pa att det var lite jesu lidande over den. men jag ville inte saga nat om den saken.
<Svadharma> Månen står Fiskarna närmast, och i den dubbla naturen ses som Kristus gjorde förenandet mellan själen och den helige ande aller om man vill Atman och Brahman
<Mithera> Enligt Allroundspirit:
<Mithera> Månen (18):
<Mithera> Detta kort står för intuition, drömmar, känslor, bli guidad av drömmarna och här har du kontakt med din mediala förmåga, osynliga, känsla och aningar. Får du upp detta kortet kan du använda dig av meditation och inre vägledning. Kortet kan också visa att man riskerar att styras av sina känslor för mycket.
<anchorite> Ja porten med de två vargarna har att göra med att man ska våga ta sig igenom en passage och kräftan stå för känslorna, det viktiga är att våga passera, så att man kan bli pånyttfödd :) (nu var jag djup känner jag)
<Mithera> anchorite det där om vargarna har jag oxå läst nån stans
<mike77> ser ni några kopplingar till andra kort med vatten? till exempel hängande mannen, vagnen?
<Lilla> anchorite: ja det var du! haller med, men det ligger nog nat i det. det har jag inte tankt pa. men jag tycker ocksa att det inte kanns som att man har sa mycket val.
<Astra> crowleys thoth tarot
<Lilla> den hangde tycker inte jag kanns sa vattenlik.
<anchorite> Astra ok .. är nog ganska likt i alla lekar, tror jag såg en bild ur arcus arcanum som jag har mediterat på
<mike77> psi-bot vad är månen?
<Psi-bot> mike77: 599 - 18 - Månen (Kort i Stora Arkanan)
<Psi-bot> mike77: Det kollektiva omedvetandet och det djupaste psyket
<Psi-bot> mike77: Mer information finns här: http://paranormal.se/topic/kort_i_stora_arkanan/18_-_manen.html
<Mithera> hittade oxå detta:
<Mithera> 18 - MÅNEN
<Mithera> Lögner, falskhet, djupa känslor som ibland är dolda.
<Mithera> Månen i sig själv är otroligt vacker, men hon döljer också mycket saker. Märk hur människans bäste vän här gestaltas av vargar istället. Här vet du vad du vill men måste gå igenom en del för att nå målet. Här ska du se över dina nära och kära. Vän eller fiende? Vem kan du lite på? Och du kanske ska passa på att titta vad som döljer sig under ytan i dina känslor, vad är det som är på väg upp? Ta hand om det. Se på det, säg förlåt och gå
<Mithera> VAD KORTET RÅDER: Ta hand om dig själv och dina känslor!
<mike77> lilla jag tycker den hängde är massa vatten och jag tycker den har viss koppling till månen. then again, jag är nybörare!
<Astra> bra
<anchorite> http://www.ata-tarot.com/reflections/01-01-04/rootsofasia.htm
<anchorite> kolla Månen
<anchorite> bild 3
<Mithera> åh, så vacker
<Mithera> den bilden säger mycket
<Lilla> mike77: okej. sager inte att jag har ratt, jag tycker bara inte att den hangde ar sarskilt vattenlik. men det ar val lite lidande och martyrskap over den ocksa, detta med att kanna sig bakbunden av livet och omstandigheterna. den kanns sa valdigt full av masten och plikter och foga inne pa egen handlingskraft. sa det passiva kan val anses vara ratt vattenlikt, men jag tycker den ar mer jord an vatten.
<anchorite> Ziegler: vad kortet råder: meditera regelbundet
<Moss> Månen representerar våra känslor och behovet av trygghet. . Det visar vår förmåga att vara sensitiva för omgivningen och att både ge och få känslor. Månen är relaterad till instinkter, och är djupt förbunden med det personligt omedvetna, och allt det vanemässiga beteende som ses efter av denna mystiska del av oss själva. Månen visar hur vi instinktivt reagerar för att skydda oss själva och andra.
<anchorite> och omvänt kan det tyda på t.ex. drogproblem
<Mithera> anchorite jasså?
<Mithera> anchorite det kunde väll djävulen oxå göra?
<anchorite> Mithera ja att leva i sitt inre för mycket
<Mithera> anchorite ja, ok :)
<anchorite> ja djävulen ihop med andra kort
<Lilla> anchorite: beror val pa drogen :D
<Mithera> anchorite eller psykisk sjukdom?
<anchorite> Mithera ja det också
<Svadharma> För mig är månen det allra starkaste kortet i hela Stora Arkanan, här kan våra dolda potentialer antingen få oss att växa eller så kan dessa starka Yin -energier var mycket destruktiva..ifall vi inte vågar möta den stora tomheten!
<anchorite> många som knarkar är väldigt sensitiva personer
<Astra> mm
<Mithera> anchorite ja, det stämmer säkert
<Mithera> anchorite samma med alkoholister
<anchorite> omvänd då
<Svadharma> Månen är Prästinnans högre vibration.. kopplar till Pluto, eller det djupast undermedvetna!
<Astra> speciellt dom som kommit igenom träsket också
<mike77> i osho heter kortet tidigare liv
<Mithera> mike77 ja, känslor/minnen som ligger djupt inne o
<Mithera> och som kan vara svåra att få kontakt med
<mike77> ok right
<anchorite> månen handlar mycket om det omedvetna
<magic_eyes> månen o det omedvetna?
<Astra> anchorite: men är också tröskeln till nya medventenhetsnivåer
<Svadharma> OK, MÅNEN är ett fascinerande ämne! Om vi ser på dess ockulta roll i Esoteriken, lär den dölja en planet, som inte specificeras...men vi kanske kan gissa på nå`?
<Mithera> kristallkulan:
<Mithera> XVIII. Månen.
<Mithera> Detta är en symbol för fantasins färd in i det okända. Den står också för återsken av det starka ljuset från en stark källa, som förblir dold. Det kan vara en analogi om intellektets ljus, som reflekterar en mera absolut andlig sanning. Månen belyser mänsklighetens animala natur. Den visar på missnöje, feltagelser, lögner, förräderi, skvaller, skräck, fara, mörker, dolda fiender och ockulta krafter i rörelse likaväl som på tystnad och bristande stabilitet.
<Svadharma> Det menas att Månen är mer än något annat ett kort som säger att vi ska lyssna på vår egen intuition, och att OM vi inte gör det, kan det bli problem!